Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при диагностиката на 156 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при диагностиката на 156 2.0

Здравейте,

Проблемът е следния - днес закарах колата на диагностика.Теста за ABS и Airbag вървеше нормлано, но когато стигнахме до двигателя не можа да се направи връзка между компютъра на колата и лаптопа.Въпросът ми е дали компютъра на колата е повреден или софтуера на лаптопа не е наред.

Благодаря предварително!
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

С какъв софтуер правихте диагностиката дали е подходящ дали е за италиански автомобили.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Колега не обарнах внимание но преди това имаше 1 алфа 156 но беше 1.8 и тя беше ок с теста. Но моято уви нямаше същият успех
      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

При OBD конектор не виждам друга причина, освен лош контакт или софтуер!
        ALFA 147 1.9JTD 16v -

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
          Здравейте,

Проблемът е следния - днес закарах колата на диагностика.Теста за ABS и Airbag вървеше нормлано, но когато стигнахме до двигателя не можа да се направи връзка между компютъра на колата и лаптопа.Въпросът ми е дали компютъра на колата е повреден или софтуера на лаптопа не е наред.

Благодаря предварително!
          Сменяй доктора!

Comment

е как ще няма връзка като човека е тествал ABS и airbag. отиди и на друга диагностика.
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
              Здравейте,

Благодаря предварително!
              На мен ми мина през акъла друго - да не би ОБД конектора да е със сменени пинове - при моя да речем за да се вържа с екуто на колата пин 3 трябва да е на линия - ако искам с екуто на еърбега, пин 3 трябва да го преместя на пин 7, ако искам на АБС-а знам че пак трябва да се мести, макар че чак следващия релийз на софта ми ще позволява вързване за абс, но по принцип го знам......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                На мен ми мина през акъла друго - да не би ОБД конектора да е със сменени пинове - при моя да речем за да се вържа с екуто на колата пин 3 трябва да е на линия - ако искам с екуто на еърбега, пин 3 трябва да го преместя на пин 7, ако искам на АБС-а знам че пак трябва да се мести, макар че чак следващия релийз на софта ми ще позволява вързване за абс, но по принцип го знам......
                Ама значи трябва да отвориш самата букса на кабела и там да прехвърлиш пиновете така ли .
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                  Ама значи трябва да отвориш самата букса на кабела и там да прехвърлиш пиновете така ли .
                  Така е!
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                    В друг форум четох че може да направиш мост между седми и трети пин, някой казват че не било препоръчително, аз мисля просто да отворя буксата и да прехвърля жичката че имам една грешка на еъра и откай време се каня да я махна.....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                    X